Recepty

Moc Vás zdravím!
V této rubrice budu psát recepty, které mám odzkoušené a které jistě obohatí Váš jídelníček nebo Vás inspirují zajímat se o zdravé stravování. 
 
Druhým smyslem článků s recepty je rozbít starou  strukturu českého stravování a vyprovokovat Vás k zamyšlení nad českou kuchyní. Ve článku statistika uvidíte informace o českém "zdraví" . Věřím, že česká kuchyně velkou měrou přispívá k českému "zdraví". Na druhou stranu bych rád vyprovokoval lásku ke zdraví a dobrému jídlu....
 
Meloun:
Strong detoxicator!!! Be carefull. Na meloun buďte obzvláště opatrní, mohli by jste být příliš zdravý. Stačí již malé množství a bude Vás výrazně léčit. Musíte ho jíst pomalu a nepřejíst se a nedojíst!!! Oboje je chyba!
Pomalu, pozorně. Obsahuje značné množství cukru, která způsobuje cukrovku a značně detoxikuje....o to co všechno léčí psát nemusím..(vitamíny, antioxidanty, minerály, stopopové prvky, ...)léčí zakyselenost, ledviny, lymfu, cévy,kosti,kůži,mozek, pohlavní orgány, oči,střeva,nechty, vlasy,žaludek, stres. Opatrně
 
nové jídlo: mozzarela+nektarinka. Co víc napsat? Vše čerstvé a radostně spolu. Nezapomeňte si to ale umýt! To by jinak nešlo:-) A udělejte si to jak to máte rádi! A kolik chcete:-)! A kdy chcete! A nemusíte dojídat, když budete sytí!!! Je to delikatesa králů. Nakrájejte si to pěkně na kolečka nebo měsíčky. Nebo to můžete jíst na styl barbara, to jest prostě omyju si nektarinku a koušu jako jablko nektarinku a přikusuji mozzarellu. Nejvíc se vám ale bude líbit, když si to trošku nazdobíte......je to radost, vitamíny, bílkoviny, minerály, aminokyseliny vše hraje v jedné letní symfonii. Užívejte si ty chutě, ty kontrasty. 
 
 
Pohanka:
Do slané vody dáte vařit pohanku a vaříte  do měkka. Mezi tím nastrouháte balkánský sýr nebo si ho nakrájíte na kostičky jak chcete velké. Uvařenou, již měkkou pohanku dáte do hlubokého talíře či misky a posypete připraveným sýrem. Potom zakapete olivovým olejem. Pohanku můžete však ochucovat třeba i olivami, nakrájeným
 rajčetem  pokapaným citronem či jinou zeleninou.